• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η σύλληψη του Αμερικανού επενδυτή Μάικλ Κάλβι δεν ήταν «σωστό πράγμα», δηλώνει ο γνωστός Ρώσος τραπεζίτης Αντρέι Κόστιν

Η σύλληψη του Αμερικανού επενδυτή Μάικλ Κάλβι δεν ήταν «σωστό πράγμα», δηλώνει ο γνωστός Ρώσος τραπεζίτης Αντρέι Κόστιν

Ο Αντρεί Κόστιν, πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας VTB, που είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας,

δήλωσε ότι η σύλληψη του Αμερικανού επενδυτή και ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok, του Μάικλ Κάλβι, είναι υπερβολικό μέτρο και ότι η ίδια η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτηματικά και επηρεάζει αρνητικά την ρωσική αγορά.

« Η παραμονή του στην φυλακή, και μάλιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, φυσικά και δεν είναι σωστό πράγμα. Το μέτρο αυτό σε σχέση με τον Κάλβι είναι αναμφίβολα υπερβολικό. Τουλάχιστον αυτά που γνωρίζουμε, προκαλούν πολλά ερωτήματα και κατά την άποψη μου δεν είναι σαφές και κατηγορηματικό ότι ο άνθρωπος είναι ένοχος», δήλωσε ο Κόστιν.

Ο Κόστιν προσέθεσε επίσης, ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες κινήθηκε η υπόθεση του ομίλου και έγινε η σύλληψη του Κάλβι μέχρι σήμερα «δεν είναι κατανοητές για τον επιχειρηματικό κόσμο και δεν είναι ολοσχερώς διαφανείς και αυτός είναι ο λόγος που προκαλούν ανησυχία και επηρεάζουν αρνητικά την αγορά».

Ο πρόεδρος της VTB επεσήμανε ότι «οι επιχειρηματίες είναι κι αυτοί άνθρωποι όπως όλοι» και ενέργειες που στρέφονται κατά του επιχειρηματικού κόσμου πρέπει να είναι πάντα κατανοητές και όχι να εκλαμβάνονται ως «επιδρομή» κατά του επιχειρηματικού κόσμου».

Ο Αμερικανός επενδυτής Μάικλ Κάλβι κατηγορήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου από την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας για απάτη και υπεξαίρεση ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ. ευρώ) από την τράπεζα Vostotsni.

photo:pexels