• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισε αεροπορική βάση πλάι στο διεθνές αεροδρόμιο, της πρωτεύουσας

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισε αεροπορική βάση πλάι στο διεθνές αεροδρόμιο, της πρωτεύουσας

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας,

που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη εξαπέλυσε επιδρομές εναντίον αεροπορικής βάσης πλάι στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, της Σανάας, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του σουνιτικού βασιλείου, το SPA, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Οι επιδρομές είχαν στόχο εγκαταστάσεις όπου συντηρούνται τηλεχειριζόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα σύστημα τηλεπικοινωνιών, θέσεις ειδικών σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χειριστών τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, σύμφωνα με το SPA.

«Η τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει μετατρέψει το αεροδρόμιο στη Σανάα σε στρατόπεδο και χώρο από τον οποίο απογειώνονται τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διαπράττονται τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες απειλούν την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια», υποστήριξε ο συνταγματάρχης.

Ο Μάλικι πρόσθεσε ότι επρόκειτο για βομβαρδισμούς εναντίον νόμιμων στόχων και ότι η επιχείρηση διεξήχθη κατά τρόπο που συνάδει με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους σιίτες αντάρτες, μετέδωσε ότι έγιναν 13 αεροπορικά πλήγματα στη βάση Ντουλάιμι στη Σανάα.

Κάτοικος της πρωτεύουσας αφηγήθηκε ότι πολλές σφοδρές εκρήξεις συγκλόνισαν το βόρειο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το αεροδρόμιο και η στρατιωτική βάση.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες σουνιτικές χώρες ενεπλάκησαν στα τέλη του Μαρτίου του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, οι οποίοι ανάγκασαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να εξοριστεί στο Άντεν το 2014 και προέλαυναν προς τον νότο.

Οι Χούθι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σανάας.

Ο πόλεμος, ο οποίος μπήκε σε νέα φάση τον Μάρτιο του 2015 με την εμπλοκή της αραβικής συμμαχίας, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της χώρας κι έφερε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της στα πρόθυρα του λιμού.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •