Η στιγμή που τούνελ της Χαμάς πλημμυρίζει με θαλασσινό νερό, vid

Ο στρατός του Ισραήλ αντλεί θαλασσινό νερό με στόχο να το διοχετεύσει στις σήραγγες που βρίσκονται οι τρομοκράτες της Χαμάς κάτω από τη Γάζα.

Το Ισραήλ έχει κατασκευάσει αντλίες θαλασσινού νερού κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι για να πλημμυρίσει ενδεχομένως το δίκτυο σηράγγων της Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αντλιών περίπου ένα μίλι βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού οι οποίες θα μπορούσαν να μεταφέρουν χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, πλημμυρίζοντας τις σήραγγες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Το σχέδιο, όπως ενημερώθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του και τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Κάνοντας παραλληλισμούς με την αντίστοιχη προσπάθεια της Αιγύπτου το 2015, έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με τη ρύπανση των υδάτων, τις ζημιές στις υποδομές και τους κινδύνους για την υγεία, προκαλώντας επιφυλάξεις για την πιθανή επιχείρηση.

Ένα νέο βίντεο δείχνει ένα υπόγειο τούνελ να πλημμυρίζει καθώς τρομοκράτης της Χαμάς έχει απαθανατίσει εικόνες που δείχνουν το νερό να ρέει κατά πάνω του.

(protothema – scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί