«Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η Σουηδία δεν έχει δικαιοδοσία και ότι η έρευνα θα πρέπει ως εκ τούτου να κλείσει», αναφέρει σε δήλωσή της η σουηδική εισαγγελία.
Οι αγωγοί Nord Stream, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίοι μετέφεραν ρωσικό αέριο στη Γερμανία περνώντας από το βυθό της Βαλτικής, τρύπησαν από σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν στα σουηδικά και τα δανικά ύδατα το Σεπτέμβριο 2022, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες μεθανίου.
Η αστυνομία της Δανίας έχει δηλώσει πως οι αγωγοί επλήγησαν από ισχυρές εκρήξεις και οι σουηδοί ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών, πράγμα που αποδεικνύει ότι έγινε σαμποτάζ.
Η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία άρχισαν χωριστές έρευνες για τις εκρήξεις στους αγωγούς, ελέγχοντας αυστηρά τις πληροφορίες που ανακοινώνονταν από τις έρευνες αυτές. Οι έρευνες της Δανίας και της Γερμανίας συνεχίζονται.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









