Η Σουηδία πρωτοπορεί: Εξ αποστάσεως καταπολέμηση του εγκλήματος; Κι όμως γίνεται!

Μια νέα αμφιλεγόμενη μέθοδος που στοχεύει στην καταπολέμηση του ολοένα αυξανόμενου εγκλήματος στη Σουηδία.

Η αστυνομία στο Μάλμε της Σουηδίας, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί πειραματικά μεγάλα ηχεία ως εργαλείο για την καταπολέμηση του εγκλήματος σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι αξιωματικοί ελπίζουν έτσι να αποθαρρύνουν και σταδιακά να σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες παίζοντας προειδοποιητικές προειδοποιήσεις ή δίνοντας λεκτικές εντολές μέσω των ηχείων.

Οι αρχές προωθούν το νέο τους εφεύρημα πιλοτικά, ενώ το έχουν εγκαταστήσει σε κεντρικές θέσεις-κλειδιά της πόλης, που έχει γίνει γνωστή παγκόσμια ως εστία βιασμών, βομβιστικών επιθέσεων, άντρο συμμοριών και βίαιων εγκλήματα.

«Περιμένω να χρησιμοποιήσω ακόμη ένα εργαλείο για να διατηρήσω επαφή με τους πολίτες του Μάλμε», δήλωσε ο Άντι Ρόμπερτς, επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη του Μάλμε.

«Η αστυνομία δεν μπορεί να είναι σε όλα τα μέρη την ίδια στιγμή, αλλά τα ηχεία μας επιτρέπουν να είμαστε παρόντες σε περισσότερους χώρους. Είναι επίσης ένα εργαλείο που δημιουργεί ασφάλεια στους χώρους που βρίσκονται τα ηχεία, με τα δυο πρώτα να έχουν εγκατασταθεί στην πλατεία της αγοράς του Μολεβανγστοργκετ, την οποία ο Σουηδικός οδηγός ταξιδιού περιγράφει ως “το σημαντικότερο δείγμα της πολυπολιτισμικής γοητείας του Μάλμε”.

Περισσότερα ηχεία θα τοποθετηθούν σύντομα και σε άλλες τοποθεσίες γύρω από την πόλη, και εάν το πείραμα πετύχει, θα επεκταθούν και σε όλη τη χώρα.

Το 2017, η αστυνομία στη Στοκχόλμη πέρασε στην εγκατάσταση μικροφώνων σε επικίνδυνες περιοχές για να βοηθήσει στην ανίχνευση των εγκλημάτων.

Συγκεκριμένα είχε χρησιμοποιήσει και δυο κάμερες παρακολούθησης μαζί με τους ανιχνευτές ήχου για να λαμβάνει ηχητικές ενδείξεις από εκρήξεις, πυροβολισμούς, ήχος θραυσμάτων γυαλιού και ουρλιαχτά γυναικών που δέχονται επίθεση.

Φυσικά, η αιτία όλων των δεινών, είναι οι μετανάστες, τους οποίους ούτε η αστυνομία δεν μπορεί να βάλει σε τάξη.

Όσον αφορά τα ηχεία, σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ καλό μέτρο αντιμετώπισης του εγκλήματος, ίσως είναι όμως και μια εξοικείωση των ανθρώπων, αρχικά στη Σουηδία και αργότερα και αλλού, με τη χρήση ηχείων που θα δίνουν εντολές καθώς εκείνοι θα προχωρούν στο δρόμο ή θα κάθονται κάπου.

Αργότερα, δεν αποκλείεται, η χούντα της Νέας Τάξης των Πραγμάτων, όταν εδραιωθεί, να μεταφέρει με παρόμοιο τρόπο τις εντολές του παγκόσμιου δικτάτορα.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...