Η ρωσική κρατική τηλεόραση θα προβάλλει εβδομαδιαία εκπομπή για τον Β.Πούτιν

Η ρωσική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας εκπομπής με τίτλο «Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν» από 1η Σεπτεμβρίου, και η οποία θα έχει θέμα τη ζωή και το έργο του Ρώσου προέδρου.

 

Στην πρώτη εκπομπή η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου, οι συντελεστές της εκπομπής εκθείαζαν τον Ρώσο πρόεδρο για την καλή φυσική του κατάσταση, το φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας, την αγάπη του για τα παιδιά και την παρέμβαση που έκανε με τον τηλεοπτικό του διάγγελμα για το νομοσχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης που προβλέπει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης η οποία είχε σκοπό να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην ρωσική κοινωνία.

Η εκπομπή ανακοινώθηκε από το κανάλι «Ρωσία-1» την παραμονή της προβολής της, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της, για το κάθε πότε θα προβάλλεται και ποιος θα είναι ο παρουσιαστής.

Στη συνέχεια όμως διευκρινίστηκε ότι κάθε εβδομάδα ο παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολοβιόφ και οι προσκεκλημένοι του θα μιλούν για το έργο και τον τρόπο με τον οποίο ξεκουράζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος εμφανίσθηκε στην πρώτη εκπομπή περιέγραψε την εκπομπή ως μια προσπάθεια να δείξουν πως περνάει την εβδομάδα ο πρόεδρος της χώρας.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου την περασμένη εβδομάδα, το οποίο ήταν αρκετά φορτωμένο, αφού βρέθηκε στο Κεμέροβο, το Νοβοσιμπίρσκ, τη Μόσχα και το Σότσι. Στην πρώτη αυτή εκπομπή ο Σαλαβιόφ έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο τηλεοπτικό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου για το νομοσχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης που προβλέπει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας ότι την απόφαση για το τηλεοπτικό διάγγελμα την πήρε μόνος του ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μόνο τους έγραψε και το κείμενο του διαγγέλματος.

Η εβδομαδιαία αυτή εκπομπή για τον Ρώσο πρόεδρο, έχει προκαλέσει ήδη πολλές συζητήσεις και ερωτηματικά, για τους λόγους που αποφασίστηκε η προβολή της. Ένα μάλιστα από τα ερωτηματικά αυτά, που τέθηκε και στον εκπρόσωπο τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, είναι αν ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετέχει στην εκπομπή αυτή.

«Ο πρόεδρος δεν έχει κανένα σχέδιο να συμμετάσχει», ήταν η κατηγορηματική απάντηση του Πεσκόφ.

Στο ερώτημα αν η εκπομπή θα προβάλλεται συστηματικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να απαντήσει , επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης και όχι του Κρεμλίνου». Δεν θέλησε επίσης να σχολιάσει την εκπομπή.

«Για μας σημασία έχει τα όσα λέγονται για τον πρόεδρο, για το πρόγραμμα του να είναι σωστά, χωρίς στρεβλώσεις και να είναι πλήρη. Νομίζω ότι αυτό γίνεται. Αλλά σε ότι αφορά, το αν αρέσει ή δεν αρέσει (η εκπομπή), αυτό είναι κάτι που θα το πει ο τηλεθεατής και η εκτίμηση του αυτή μετριέται στα ποσοστά δημοτικότητας, την οποία προ το παρόν δεν γνωρίζω», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu