Η Ρωσία στηρίζει…Λούλα και καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βραζιλία

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως στηρίζει τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λουίς Ινασιο Λούλα ντα Σίλβα και καταδίκασε τις ενέργειες των ταραχοποιών που εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια.

“Καταδικάζουμε με τον πλέον ισχυρό τρόπο τις ενέργειες αυτών που προκάλεσαν τις ταραχές και στηρίζουμε πλήρως τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα “αντιτίθεται σθεναρά στη βίαιη επίθεση” κατά κυβερνητικών κτιρίων στη Βραζιλία, στα οποία εισέβαλαν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

“Η Κίνα παρακολουθεί με προσοχή και αντιτίθεται σθεναρά στη βίαιη επίθεση κατά των ομοσπονδιακών αρχών στη Βραζιλία στις 8 Ιανουαρίου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Γουάνγκ Γουενμπίν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Το Πεκίνο “στηρίζει τα μέτρα που ελήφθησαν από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση για να ηρεμήσει η κατάσταση, να αποκατασταθεί η κοινωνική τάξη και να προστατευθεί η εθνική σταθερότητα”, πρόσθεσε.

“Εκτιμούμε ότι, υπό την ηγεσία του προέδρου Λούλα, η Βραζιλία θα διατηρήσει την εθνική σταθερότητα και την κοινωνική ηρεμία”, δήλωσε επίσης ο Γουάνγκ Γουενμπίν.

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί