Σε ανοικτή επιστολή προς τους συμπατριώτες του που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν μιλά με υπερηφάνεια για την εκπλήρωση του καθήκοντός του και απευθύνει έκκληση για επαγρύπνηση: «Εθεσα υποψηφιότητα για την προεδρία διότι θεωρούσα ότι διακυβευόταν η ψυχή της Αμερικής. Οτι διακυβευόταν η ίδια η ταυτότητά μας. Αυτό ισχύει ακόμη».
«Τα ιδεώδη της Αμερικής είναι στα χέρια μας», προειδοποιεί ο Τζο Μπάιντεν χωρίς να αναφερθεί στον Τραμπ που θα ορκισθεί πρόεδρος για δεύτερη φορά την Δευτέρα.
Ωστόσο, αναφέρεται εμμέσως σε αυτόν υπενθυμίζοντας ότι με την έλευσή του στην εξουσία, τον Ιανουάριο 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιμετώπιζαν μόνο την πανδημία και μία σφοδρή οικονομική κρίση, αλλά και την «χειρότερη επίθεση κατά της δημοκρατίας από τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας».
«Σήμερα η οικονομία μας είναι η ισχυρότερη στον κόσμο», γράφει στην επιστολή ο Τζο Μπάιντεν που αφήνει στον διάδοχό του μία σθεναρή οικονομική ανάπτυξη και χαμηλή ανεργία. «Ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί».
Ο Τζο Μπάιντεν επισημαίνει ότι η βίαιη εγκληματικότητα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των πενήντα τελευταίων ετών.
«Το να υπηρετήσω επί πενήντα χρόνια την χώρα μου ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου…Εδωσα την ζωή και την ψυχή μου στην χώρα μας», γράφει ο Τζο Μπάιντεν λίγες ημέρες πριν παραδώσει την προεδρία στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο έχει δημόσια χαρακτηρίσει «κίνδυνο για την δημοκρατία».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο
- Πλεύρης: Η Κρήτη θα αποσυμφορηθεί τις επόμενες ημέρες
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Champs-Élysées – Παρίσι: Το 20% των ακινήτων της «ωραιότερης λεωφόρου του κόσμου» ανήκει στο Κατάρ
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στο κόμμα της ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
Κύρια Θέματα

















