Η απόφαση του «αφεντικού» της Meta, της εταιρείας η οποία «τρέχει» το Facebook και το Instagram, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να σταματήσει το πρόγραμμα «Fact-Checking» (Ελέγχου Γεγονότων) προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.
ΜΚΟ που ασχολούνται με τον «έλεγχο του περιεχομένου» μέχρι ολόκληρες κυβερνήσεις, σχολίασαν αρνητικά το γεγονός και έκαναν λόγο για «πλήγμα στην ανεξαρτησία των διαδικτυακών πλατφόρμων».
Αντιθέτως η πλειοψηφία των απλών πολιτών αλλά και εκπροσώπων πολλών ΜΜΕ (κυρίως στο διαδικτυακό τύπο) μιλούν για μία κίνηση που θα δώσει «ανάσα» σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου.
Αρκετοί μίλησαν για μία «ύποπτη στροφή του Ζάκερμπεργκ προς το μοντέλο του Έλον Μασκ», αναφερόμενοι στη «νέα τάξη πραγμάτων» που έχει επιβάλει στο “Χ” (πρώην Twitter).
Ο μεγιστάνας και μελλοντικός υπερ-υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ είχε δηλώσεις τα εξής, προβλέποντας τις σημερινές εξελίξεις με τη Meta:
«Πιστεύω πως το γεγονός ότι το “Χ” είναι πλέον μία πλατφόρμα ελεύθερου λόγου έχει κάνει τους υπόλοιπους να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη και ο κόσμος μπορεί να ανακαλύψει την αλήθεια στην πλαφτόρμα “Χ” και αυτό είναι που στην πραγματικότητα τους αναγκάζει.
Χρειάζεται μόνο μία πλατφόρμα να βγει από την πεπατημένη και να σταματήσει να λογοκρίνει και όλοι οι υπόλοι θα λογοκρίνουν ακόμα λιγότερο»:
ΑΠΕΜΠE-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025
- Ο Jean Paul Gautier λάτρης της Ελλάδας, τρελαίνεται για ντολμαδάκια – Τρώει σαν παραδοσιακός Έλληνας
- Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που θα επισκεφθεί
- Στην πατρική κατοικία του Βούτσιτς βρέθηκε ο Δένδιας
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης









