Η Πιονγκγιάνγκ «παρακαλάει» τον Τραμπ

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας,

διαβεβαίωσε σήμερα ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, κίνηση την οποία η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή».

«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιονδήποτε άλλον (Αμερικανό) Πρόεδρο, για να γίνει μια ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ», τόνισε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Κιμ Κιέ Γκουάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η ξαφνική ανακοίνωση (του Τραμπ) περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Η δήθεν «μεγάλη» Βορειοκορεατική απειλή (αν μπορούμε να την πούμε έτσι), ποτέ δεν ήταν πραγματική (απειλή). Δεν είναι τυχαίο ότι η Πιονγκγιάνγκ παρακαλάει τις ΗΠΑ για μια συνάντηση. Από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα και αυτό τον έκανε να ακυρώσει (προς το παρόν), την συνάντηση με τον Κιμ.

Βέβαια, η πολιτική έχει τα «δικά της» θα μπορούσαμε να πούμε, αφού είναι πιθανό ο Τραμπ, απλά να κρατάει σε αγωνία την Αντιπολίτευση των ΗΠΑ, σχετικά με την λύση του «προβλήματος» που έχει το όνομα Βόρεια Κορέα.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Αμερικανό Πρόεδρο, να καταφέρει να αποπροσανατολίσει την Αμερικανική κοινωνία από τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία κυρίως έχουν να κάνουν με την αδυναμία του Τραμπ να ελέγξει το βαθύ Κράτος.

Όπως και να έχει, ο Τραμπ κατάφερε να δημιουργήσει μια γέφυρα φιλίας ανάμεσα στην Βόρεια και την Νότια Κορέα. Το γεγονός αυτό, έχει κάνει πολλούς πολιτικούς παράγοντες να συζητάνε την πιθανότητα, ο Τραμπ να πάρει το Νόμπελ ειρήνης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu