Η οικονομική κρίση στα κατεχόμενα της Κύπρου καλά κρατεί

Σε περικοπές στους μισθούς του «προέδρου», των «υπουργών» και των «βουλευτών» για 6 μήνες προχωρούν στα κατεχόμενα.

Οι περικοπές ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αποφάσισε σήμερα το «υπουργικό» για ανάσχεση των επιπτώσεων από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Μιλώντας στα κατεχόμενα μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου τρεισήμισι ώρες, ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν έκανε λόγο για «έκτακτες συνθήκες» ενώ πρόσθεσε ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι αποφασίστηκε 20% επιπλέον φορολόγηση των καζίνο και των γραφείων στοιχημάτων για 6 μήνες, καταβολή αποζημιώσεων για την ξηρασία, εφάπαξ καταβολή 1.000 τουρκικών λιρών για λήπτες επιδόματος αναπηρίας ή φτώχειας τον Σεπτέμβριο, μετατροπή των συμβάσεων μίσθωσης με την «κυβέρνηση» σε τουρκικές λίρες, εκπτώσεις στον «ΦΠΑ» εστιατορίων και σε κάποια αγαθά.

Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει επιπρόσθετη «φορολογία» σε αλκοόλ και καπνικά προϊόντα, καθώς και μέτρα για την αγορά διαμερισμάτων από ξένους. Για σκοπούς υπολογισμού των συμβάσεων μίσθωσης που είναι σε ξένο νόμισμα, είπε ότι η ισοτιμία της στερλίνας καθορίζεται σε 6,3 τουρκικές λίρες, του ευρώ σε 5,6 λίρες και του δολαρίου σε 4,75 λίρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι συνομίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εορτών για το μπαϊράμι και συμφώνησαν να συναντηθούν. Αναλόγως το προγράμματος του κ. Ερντογάν, ενδέχεται να μεταβεί στην Τουρκία στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, κατέληξε.

(philenews)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu