• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Νορβηγία θα απελάσει Ρώσο διπλωμάτη λόγω καταγγελιών για κατασκοπεία

Η Νορβηγία θα απελάσει Ρώσο διπλωμάτη λόγω καταγγελιών για κατασκοπεία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας θα απελάσει Ρώσο διπλωμάτη εν μέσω κατηγοριών για κατασκοπεία σύμφωνα με το νορβηγικό δίκτυο, ΝRK.

Η αστυνομία στη Νορβηγία συνέλαβε, στις 15 Αυγούστου, έναν 50χρονο Νορβηγό άνδρα, που κατηγορείται ότι έδωσε μυστικές πληροφορίες σε ξένη χώρα που «θα μπορούσε να βλάψει τα θεμελιώδη συμφέροντα της Νορβηγίας». Ο συλληφθείς άνδρας συναντήθηκε με έναν Ρώσο αξιωματικό στον τομέα των πληροφοριών. Ο άνδρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας αποφάσισε να απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη από τη χώρα λόγω σκανδάλου κατασκοπείας, ανέφερε το NRK.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο διπλωμάτης ενήργησε με τρόπο «ασυμβίβαστο με το διπλωματικό καθεστώς». Ο ίδιος εργαζόταν στο τμήμα εμπορίου της πρεσβείας της Ρωσίας στη χώρα.

Όπως είπε ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνιών του νορβηγικού Υπουργείου Εξωτερικών στο ΝRK το διπλωματικό τμήμα έλαβε αυτή την απόφαση επειδή «ο Ρώσος διπλωμάτης συναντήθηκε με έναν Νορβηγό κατάσκοπο».

Σημείωσε επίσης, ότι το όνομα του διπλωμάτη δεν θα ανακοινωθεί, αλλά ότι ο απελαθείς υπάλληλος εργάστηκε στο εμπορικό τμήμα της Ρωσικής Πρεσβείας. Η ρωσική πρεσβεία στη Νορβηγία δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

(sputniknews – φωτο:unsplash)