Η Μόσχα θα υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία για την κατάληψη του σχολείου της πρεσβείας της στη Βαρσοβία

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία για την παράνομη κατάληψη

από τις πολωνικές αρχές της σχολής της πρεσβείας της στη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Πολωνία.

Ο πρεσβευτής Σεργκέι Αντρέγεφ χαρακτήρισε την κίνηση αυτή παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης περί των Διπλωματικών Σχέσεων αλλά η Πολωνία είπε ότι συγκαταλέγεται στα δικαίωματά της να πάρει πίσω το κτίριο.

“Σήμερα οι πολωνικές αρχές αποφάσισαν να αναλάβουν δυναμική δράση, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι ένα διπλωματικό κτίριο, ένα σχολικό κτίριο”, δήλωσε ο Αντρέγεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

“Αυτή η ενέργεια είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης περί των Διπλωματικών Σχέσεων, θα υποβάλουμε διαμαρτυρία”, μετέδωσε το πρακτορείο RIA ότι δήλωσε ο πρεσβευτής προσθέτοντας ότι, κατά τη γνώμη του, η Μόσχα θα σκεφτεί να προβεί σε αντίποινα.

Το πολωνικό κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο TVP Info μετέδωσε ότι η αστυνομία βρισκόταν έξω από το σχολείο στην οδό Κιλέκιετζ της Βαρσοβίας σήμερα το πρωί.

“Είναι δικαίωμα του πρεσβευτή να προβεί σε διαμαρτυρία. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν το έχει κάνει ή όχι, το περιμένουμε”, είπε από την πλευρά του στο Reuters ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών Λούκας Τζασίνα.

“Η γνώμη μας, η οποία έχει επιβεβαιωθεί από τα δικαστήρια, είναι ότι αυτή η περιουσία ανήκει στο πολωνικό κράτος και κατελήφθη παράνομα από τη Ρωσία”, είπε.

Οι δύο χώρες έχουν ήδη τεταμένες σχέσεις, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και το γεγονός ότι η Βαρσοβία βοηθάει το Κίεβο.

(amna – φωτo:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί