Η Μόσχα προτείνει εξαγορές περιουσιακών στοιχείων ξένων εταιριών με ομόλογα αντί για μετρητά

Η Ρωσία θα επεξεργαστεί μια πρόταση για να πληρώνει τις ξένες εταιρείες που πωλούν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην χώρα με ομόλογα της Κεντρική τράπεζας που βρίσκονται στα δεσμευμένα αποθέματα της στο εξωτερικό, αντί μετρητών, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική τράπεζα, ως έναν τρόπο να περιορίσει τις διακυμάνσεις του ρουβλίου.

Το ρωσικό ρούβλι σημείωσε αυτόν τον μήνα την μεγαλύτερη πτώση μετά από ένα και πλέον χρόνο, την οποία έμποροι και αναλυτές αποδίδουν εν μέρει στις ξένες εταιρείες που πωλούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στη Ρωσία σε ντόπιους αγοραστές, αν και η Κεντρική τράπεζα δείχνει να υποτιμά τις επιπτώσεις από τέτοιου είδους συναλλαγές.

Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από επενδυτές των λεγόμενων «μη φιλικών χωρών», εκείνων που έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα, απαιτούν την έγκριση κυβερνητικής επιτροπής. Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι συναλλαγές εξόδου θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός αυστηρών ορίων υπό τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας.

«Πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω, αλλά κατά αρχήν, μια τέτοιους είδους πρωτοβουλία θα πρέπει να εκληφθεί ως ένα από τα μέτρα προστασίας των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό», δήλωσε απευθυνόμενη σε ρώσους βουλευτές η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, απαντώντας στην πρόταση τους να πληρώνονται με ομόλογα οι ξένοι που φεύγουν από την Ρωσία αντί με μετρητά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί