Ι.Μάζης: «Ο Ερντογάν δεν στοχεύει σε βελτίωση του κλίματος με την Ελλάδα»

Ο Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ,Ιωάννης Μάζης μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση Ερντογάν - Τσίπρα.

«Η διάθεση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης είναι βεβαία, ότι όντως στοχεύει σε μια βελτίωση του κλίματος, δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει και από την άλλη πλευρά» δήλωσε

«Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών στον ΟΗΕ, είχαμε δεσμεύσεις 18 περιοχών για ασκήσεις και «επιστημονικές έρευνες» από την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, και μάλιστα στα σημεία που απείλησε ο κ. Ερντογάν ότι έχει διεκδικήσεις, όπως πχ στην περιοχή της Κύπρου, Καστελορίζου κλπ, αυτό είναι ένα δείγμα που δεν συνάδει με τη δημιουργία τέτοιων εντυπώσεων από πλευράς της Τουρκίας» ανέφερε.

«Αν κάποιοι κρίνουν ότι οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν είναι εποικοδομητικές, για αλλαγή του κλίματος, εγώ δεν τις κρίνω ως τέτοιες» τόνισε.

«Αυτό το κουβάρι μέσα στο οποίο έχει μπλέξει ο Ερντογάν και δεν μπορεί να το λύσει, προσπαθεί κάνοντας συνεχώς πιρουέτες να βρει το σημείο ισορροπίας, δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει» συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu