• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η «μαύρη Δευτέρα» του κορονοϊού: Δραματικές απώλειες στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου

Η «μαύρη Δευτέρα» του κορονοϊού: Δραματικές απώλειες στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου

Η έξαρση του νέου κορονοϊού στην Ιταλία οδήγησε σε δραματικές απώλειες στα μεγάλα χρηματιστήρια. Πάνω από 139 δισ. δολάρια η «χασούρα» για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

«Μαύρη» ήταν η Δευτέρα στις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς η έξαρση του νέου κορονοϊού οδήγησε σε δραματικές απώλειες όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια.

Ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε κατά 2,5%, καταγράφοντας τις ισχυρότερες ημερήσιες απώλειες των τελευταίων δύο και πλέον ετών.

Από την πλευρά του, ο δείκτης FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου διολίσθησε κατά 5,5%, ενώ ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατακρημνίστηκε άνω του 3%.

Στην Αθήνα, το Χρηματιστήριο Αξιών εμφάνισε απώλειες άνω του 8%, με τον κλάδο των τραπεζών να χάνει πάνω από το 1/10 της αξίας του.

Ισχυρό ήταν το «χτύπημα» και για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, οι οποίοι σωρευτικά απώλεσαν πάνω από 139 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες.

Χαρακτηριστικά, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon έχασε 4,8 δισ. δολάρια, ενώ ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH ζημιώθηκε με το ποσό των 4,8 δισ. δολαρίων επίσης. Ο Αμάντσιο Ορτέγκα (Inditex), από την πλευρά του, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 4 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος κορονοϊός έχει επεκταθεί σε περίπου 30 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Νότια Κορέα και η Ιταλία. Την ίδια ώρα, στην Κίνα, ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 77.000, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 2.600.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)