Η Λιθουανία απαγόρευσε τη μετάδοση του RT

Media
Το RT, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αποφασίστηκε να απαγορευτεί στη Λιθουανία, έναν χρόνο μετά την απαγόρευση και του Sputnik.

Η Λιθουανική Επιτροπή Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης απαγόρευσε τη μετάδοση καναλιού RT στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής.

Πέρυσι τον Ιούλιο η Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης της Λιθουανίας αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση στον ιστότοπο του Sputnik Λιθουανίας λόγω φερόμενης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται η πιθανότητα να απαγορεύσει τη μετάδοση καναλιών του δικτύου Russia Today εξετάζει η κυβέρνηση της Εσθονίας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Λετονίας, σύμφωνα με τον Εσθονό υπουργό Εξωτερικών, Ουρμάς Ραϊνσάλου.

Το Λετονικό Εθνικό Συμβούλιο Ηλεκτρονικών Μέσων ενημέρωσης δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι απαγορεύει τη μετάδοση επτά σταθμών του δικτύου RT, συμπεριλαμβανομένων των RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary και RT TV, υποστηρίζοντας πως επικεφαλής τους είναι ο Γενικός Διευθυντής του δικτύου Rossiya Segodnya, Ντμίτρι Κισέλεφ, ο οποίος έχει δεχθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)