Η Λαγκάρντ ανησυχεί: Τι απειλεί τα σχέδια της Νέας Τάξης

Τον φόβο της, πως η ανάπτυξη παγκόσμια απειλείται, εξέφρασε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η απερχόμενη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, παρότρυνε τους ηγέτες να προβούν σε διάλογο για να προσπαθήσουν να «αντιμετωπίσουν αβεβαιότητες σε όλο τον κόσμο», αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, που επιβαρύνει το εμπόριο σε όλο τον κόσμο, ή το Brexit, που επισκιάζει το μέλλον στην Ευρώπη.

«Είτε πρόκειται για εμπορικές σχέσεις, το Brexit, τις τεχνολογικές απειλές, αυτά είναι προβλήματα που δημιούργησαν άνθρωποι και μπορούν να αντιμετωπιστούν από ανθρώπους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «λίγη θηλυκότητα δεν θα έβλαπτε».

Μας λέει επομένως πως δεν πρέπει να υπάρχουν αναταραχές, αφού ταράζουν την ειρήνη που επιζητά να υπάρχει η Νέα Τάξη για να προωθεί τα σχέδιά της. Να θυμίσουμε πως όπως σας έχουμε γράψει, το «όραμα» της Νέας Τάξης, απειλείται διαρκώς με πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει ελεγχόμενα ή ανεξέλεγκτα μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, τις οποίες ελέγχει η Εθνική Δεξιά.

Ωστόσο από την άλλη, οι παγκόσμιες αναταραχές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους παγκοσμιοποιητές ως «αφορμή» για την επιβολή μεγαλύτερου ελέγχου, αυστηρότερων νόμων κτλ.

Όπως αναφέρεται, το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη σε 3,2% στα τέλη Ιουλίου. Από τότε, προειδοποίησε ότι οι εμπορικές εντάσεις μπορεί να επιβραδύνουν περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα, ενώ από την πλευρά του, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορισθεί,

Συγκεκριμένα από το 3,6% το 2018 στο 2,9% φέτος και το 3% το 2020, που είναι τα χαμηλότερα ποσοστά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, «με τους καθοδικούς κινδύνους να συνεχίζουν να αυξάνονται».

Τέλος, η Λαγκάρντ τόνισε πως τα νομισματικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να «προβλέπουν» και «να παραμένουν πιστά στα γεγονότα και τα οικονομικά δεδομένα». «Υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο και να μην προσθέσουμε αβεβαιότητα για το τι θα κάνει μια κεντρική τράπεζα», ανέφερε.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...