Η Κίνα ανησυχεί λόγω της AI: «Να είμαστε προετοιμασμένοι για το ακραίο σενάριο»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας συνεδρίασε με κύριο θέμα την εθνική ασφάλεια της χώρας και αποφάσισε ότι πρέπει να ενισχυθεί, λόγω της ραγδαίας ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία εμπεριέχει κινδύνους.

Σύμφωνα με τη washingtonpost.com, πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα και το κράτος να προετοιμαστεί για το πιο ακραίο και χειρότερο σενάριο.

«Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η πολυπλοκότητα και η σοβαρότητα των προβλημάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα έχουν αυξηθεί δραματικά. Το μέτωπο εθνικής ασφάλειας πρέπει να οικοδομήσει στρατηγική, να έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να εξασφαλίσει τη νίκη και να έχει βαθιά επίγνωση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων του», αναφέρει το δημοσίευμα.

Επίσης, στο συνέδριο Κινέζοι αξιωματούχοι είπαν ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και ακραία σενάρια και να είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε στη μεγάλη δοκιμασία των ισχυρών ανέμων, των ασταθών νερών και ακόμη και των επικίνδυνων καταιγίδων».

Με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα, οι φόβοι εγείρονται λόγω της ραγδαίας ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης, που συμβαίνει σε επιχειρήσεις που ελέγχονται ή δραστηριοποιούνται στη Δύση και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, ενισχύονται από τις πρόσφατες αντιδράσεις στα κινεζικά social media, με αφορμή το σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε για τον κορονοϊό.

(newsbeast – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί