• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Καμπέρα θα “εξετάσει προσεκτικά”, οποιοδήποτε αίτημα χορήγησης ασύλου από την νεαρή, Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν

Η Καμπέρα θα “εξετάσει προσεκτικά”, οποιοδήποτε αίτημα χορήγησης ασύλου από την νεαρή, Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα “εξετάσει προσεκτικά” οποιοδήποτε αίτημα χορήγησης ασύλου από την 18χρονη Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν από τη Σαουδική Αραβία που σκόπευε να ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία και συνελήφθη στην Μπανγκόκ.

“Η αυστραλιανή κυβέρνηση εκφράζει τη χαρά της για το γεγονός ότι το αίτημα προστασίας της κας Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν θα εξεταστεί” από την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες” (UNHCR), δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εσωτερικών.

“Οποιοδήποτε αίτημα για τη χορήγηση βίζας για ανθρωπιστικούς λόγους από την πλευρά της κας Αλ Κούνουν θα εξεταστεί προσεκτικά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της UNHCR”, πρόσθεσε.

Στη Αλ Κούνουν, η οποία το έσκασε για να σωθεί από την οικογένειά της και χθες Δευτέρα το πρωί κλειδώθηκε μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, για να αποφύγει την απέλασή της από τις ταϊλανδικές αρχές, επιτράπηκε εντέλει να φύγει αργά χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο, έπειτα από διαβουλεύσεις με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η Ύπατη Αρμοστεία ανέφερε ότι εξετάζει το αίτημα ασύλου της νεαρής, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει “πολλές ημέρες”.

“Για την εξέταση της υπόθεσής της και τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων θα χρειαστούν πολλές ημέρες”, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Τζουζέπε ντε Βιτσέντις, εκπρόσωπος της UNHCR στην Ταϊλάνδη. “Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τις ταϊλανδικές αρχές, οι οποίες δεν την επαναπροώθησαν στη χώρα της παρά τη θέλησή της”, πρόσθεσε ο ίδιος.