“Η Ιορδανία δεν θα είναι το πεδίο μάχης κανενός”, δήλωσε ο υπουργός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ιορδανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το βασίλειο “θα αντιμετωπίσει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλειά του, τη σταθερότητά του και την ασφάλεια των πολιτών του”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι “η Ιορδανία έχει ενημερώσει σαφώς το Ιράν και το Ισραήλ για τη θέση αυτή”.
Το Ισραήλ υποσχέθηκε να απαντήσει στη μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη το Ιράν ως απάντηση στη δολοφονία τον Ιούλιο του ηγέτη της Χαμάς στο έδαφός του και στον θάνατο σε ισραηλινό πλήγμα πριν από μία εβδομάδα του ηγέτη του φιλοϊρανικού ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.
Μετά την τελευταία επίθεση, η Ιορδανία είχε κλείσει τον εναέριο χώρο της, έπειτα από την αναχαίτιση από την πολεμική αεροπορία και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του βασιλείου, που γειτνιάζει με το Ισραήλ, πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Σύμφωνα με το ιορδανικό υπουργείο Εσωτερικών, πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά από την πτώση συντριμμιών.
Ο Σάφαντι υπογράμμισε “την ανάγκη να αρχίσει αμέσως αποτελεσματική διεθνής δράση για να επιτευχθεί άμεση και διαρκής εκεχειρία στη Γάζα και στον Λίβανο, προκειμένου να τεθεί τέλος σε αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση που ωθεί την περιοχή σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο”.
Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε αρκετά μέτωπα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο: στη Λωρίδα της Γάζας κατά της παλαιστινιακής ισλαμιστικής Χαμάς, και στον Λίβανο όπου τα στρατεύματά του διεξάγουν από τη Δευτέρα χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο τη Χεζμπολάχ.
Μεσούσης της κλιμάκωσης αυτής, ο υπουργός προειδοποίησε για “τις καταστροφικές συνέπειες της επέκτασης του πολέμου του Ισραήλ στον Λίβανο και της έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων κατά της χώρας αυτής, καθώς και του αντίκτυπου της στην ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής”.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ συναντήθηκαν στην Νέα Υόρκη! Δείτε ΒΙΝΤΕΟ
- Blue Star Χίος: Συνελήφθησαν πλοίαρχος και Α΄ μηχανικός για τον θάνατο 20χρονου δόκιμου ναυτικού
- Μ.Χαρακόπουλος: Ήρεμα νερά και προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας – Ο Σαμαράς να επανέλθει στον φυσικό του χώρο
- Μεγάλο διπλωματικό «παιχνίδι» παίζεται αυτή την στιγμή! Ποιά εκτίμηση υπάρχει
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 26χρονος καταζητούμενος από τις Αρχές του Πακιστάν για απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Οι θέσεις της ΠΟΜΙΔΑ ενσωματώνονται στη νέα ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια – Τι προβλέπει η ΚΥΑ
- Τι συμβαίνει στην Ρωσία με το ΑΕΠ και τι στην Δύση παρά τις κυρώσεις;
- Τι είπε ο Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ για τις «θεωρίες περί ‘ήρεμων νερών’ και ‘κατευνασμού της κινητικότητας’»
- Ιρανός πρόεδρος: Δεν σχεδιάζουμε να αποκτήσουμε πυρηνική βόμβα
- Συνέλαβαν έναν άνδρα για την κυβερνοεπίθεση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΝΟΙΚΙΑ

ΚΑΠΑΝΙ

ΔΥΠΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΤΡΕΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ
