Η γυναίκα που αρνήθηκε να δώσει το χέρι της και κέρδισε αποζημίωση 4.350 δολάρια

Κάποιοι μουσουλμάνοι αποφεύγουν τη σωματική επαφή με άτομα του αντίθετου φύλου, εκτός από αυτούς που ανήκουν στον στενό οικογενειακό τους κύκλο.

Ωστόσο οι χειραψίες είναι κάτι το σύνηθες σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον η νομοθεσία κατά των διακρίσεων μπορεί να απαγορεύει οι εταιρείες και οι δημόσιοι φορείς να φέρονται με διαφορετικό τρόπο στους ανθρώπους εξαιτίας του φύλου τους.

Το γραφείο του συνηγόρου του πολίτη, που εκπροσώπησε την Alhajeh, τόνισε ότι το δικαστήριο έλαβε υπ’ όψιν «τα συμφέροντα του εργοδότη, τα ατομικά δικαιώματα στη σωματική ακεραιότητα και τη σημασία το κράτος να διατηρήσει το καθεστώς προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών».

Η άρνηση της 24χρονης να δώσει το χέρι της για θρησκευτικούς λόγους προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, απεφάνθη το δικαστήριο, και η πολιτική της εταιρείας να απαιτεί συγκεκριμένο χαιρετισμό είναι επιβλαβής για τους μουσουλμάνους.

Όπως αναφέρει το BBC, το δικαστήριο διαφώνησε ως προς τον ισχυρισμό των εκπροσώπων της εταιρείας ότι η προσέγγιση της Alhajeh για τις χειραψίες θα δημιουργούσε πρόβλημα στην επικοινωνία της ως διερμηνέας.

«Πιστεύω στον Θεό, κάτι που είναι πολύ σπάνιο στη Σουηδία… και θα έπρεπε να μπορώ να το κάνω, καθώς δεν βλάπτω κανέναν» τόνισε η 24χρονη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu