• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η γαλλική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στις διαδηλώσεις

Η γαλλική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στις διαδηλώσεις

Την αυστηροποίηση του νόμου για τις διαδηλώσεις εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση, την ώρα που βγάζει την αστυνομία στους δρόμους για ακόμη μια φορά, καθώς τα «κίτρινα γιλέκα» ετοιμάζονται να διαδηλώσουν για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο.

Νομοθεσία για αυστηρότερες κυρώσεις για τις διαδηλώσεις σχεδιάζει να εισάγει η Γαλλία, μετά από εβδομάδες γενικευμένου κλίματος διαμαρτυρίας που επικρατεί στη χώρα, εν μέσω των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, ανέφερε χθες ότι η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στις διαδηλώσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters.

«Πρέπει να διατηρήσουμε το δικαίωμα να διαδηλώνουμε στη Γαλλία και πρέπει να επιβάλλουμε κυρώσεις σε όποιον σπάει τον νόμο. Για αυτό και η κυβέρνηση τίθεται υπέρ υτου νόμου για κυρώσεις σε όποιον δεν σέβεται αυτήν την υποχρέωση να κηρύττουν τις διαδηλώσεις, αυτοί που παίρνουν μέρος σε αδήλωτες διαδηλώσεις, εκείνοι που φτάνουν στις διαδηλώσεις με μπαλακλάβα», είπε ο ίδιος μιλώντας στο TF1.

Παράλληλα, όπως είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, οι γαλλικές Αρχές αποφάσισαν να αυξήσουν τον αριθμό των αστυνομικών που θα βρίσκονται επί ποδός στη διάρκεια της ένατης διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» στις 12 Ιανουαρίου, κινητοποιώντας συγκεκριμένα 80.000 αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα. Οι 5.000 εξ αυτών θα αναλάβουν δράση στο Παρίσι.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» βρίσκεται από τα μέσα Νοεμβρίου στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στην αύξηση στην τιμή των καυσίμων.

(Sputniknews)