• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η φωνή της λογικής από την Ιταλία: «Σκέτη παραφροσύνη οι αντιρωσικές κυρώσεις – Θέλουν να βάλουν στην Ε.Ε. την Τουρκία που κατέχει εδάφη στην Κύπρο!»

Η φωνή της λογικής από την Ιταλία: «Σκέτη παραφροσύνη οι αντιρωσικές κυρώσεις – Θέλουν να βάλουν στην Ε.Ε. την Τουρκία που κατέχει εδάφη στην Κύπρο!»

Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ρώμη φουντώνει για τα καλά.

Νέο μήνυμα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έστειλε από την Μόσχα, όπου βρίσκεται, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Ας μην διανοηθούν να μας στείλουν επιτρόπους, τρόικες και μικρούς και μεγάλους ιδιοκτήτες», τόνισε ο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι ο ιταλικός δημόσιος προϋπολογισμός θα εγκριθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη».

Ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά ,που βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις να καλπάζουν, έχει πολλάκις αναφερθεί στην απροθυμία της Ρώμης να στηρίξει έναν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Ο ίδιος όμως δεν έμεινε μόνο στις κυρώσεις, αντιπαραβάλλοντας το θέμα της Ρωσίας με εκείνο της Τουρκίας, για την οποία είπε πως ενώ κατέχει εδάφη χώρας εντός Ε.Ε. (της Κυπρου δηλαδή), οι Βρυξέλλες συζητάνε μαζί της για την ένταξη στην Ε.Ε.

«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».