Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη στέκεται απολύτως αλληλέγγυα προς τη Λιθουανία απέναντι στις συνεχείς εισβολές μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της, οι οποίες οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο των αεροδρομίων του Βίλνιους και του Κάουνας.
Η Λιθουανία έλαβε την υποστήριξη αρκετών ευρωπαϊκών χωρών, όπως και της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μίλησε για “υβριδική απειλή”.
“Αυτή είναι αποσταθεροποίηση, είναι πρόκληση. Την αποκαλούμε με το όνομά της: υβριδική απειλή. Δεν θα την ανεχθούμε”, έγραψε στην πλατφόρμα Χ.
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών που διασχίζουν τα σύνορα από τη Λευκορωσία, τα οποία έχουν προκαλέσει κατ΄επανάληψη προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία σε αυτή τη χώρα της Βαλτικής.
Πρόσθεσε ότι θεωρεί την αδράνεια του Μινσκ να μην σταματά την εκτόξευση των μπαλονιών ως ένδειξη της εμπλοκής των αρχών.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραδόσεις πυραύλων στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ο Τραμπ, vid
- Με «Αντιφασιστικό μουσακά» απαντούν οι Ιταλοί στους νοσταλγούς του Μουσολίνι
- Πιερρακάκης: Ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας η 28η Οκτωβρίου
- Η παρέλαση δικαιώνει τον Λιακόπουλο! Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή
- 28η Οκτωβρίου 1942: Όταν οι Έλληνες αεροπόροι σφυροκοπούσαν το Ιταλικό Στρατηγείο στο Ελ Αλαμέιν
- Ζελένσκι: Όχι σε παραχωρήσεις εδαφών
- Κρήτη: Δεν γνωρίζουν από… αργίες τα καραβάνια των αλλοδαπών
- Σαμαράς για 28η Οκτωβρίου: «Πριν 85 χρόνια ο λαός είπε ΟΧΙ στην υποταγή»
- 28η Οκτωβρίου: Η άγνωστη τραγωδία στην περαταριά Λούρου – Ήρωες του αλβανικού μετώπου χάνονται στα νερά του ποταμού
- Παράταση ενός μήνα πήρε η επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις









