Η Φινλανδία μπλοκάρει τις ρωσικές εξαγορές ακινήτων

Το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τρεις προγραμματισμένες συναλλαγές ακινήτων στις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι αγοραστές με την αιτιολογία ότι η πραγματοποίηση των εξαγορών αυτών θα μπορούσε να παρεμποδίσει την άμυνα της φινλανδικής επικράτειας.

«Οι εν λόγω αγορές ακινήτων μπορεί να θεωρηθεί ότι εμποδίζουν την οργάνωση της εθνικής άμυνας ή την επιτήρηση και τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αφορά δύο ακίνητα στο Ρουοκολάτι και ένα στο Κίτεε, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, στη νότια Φινλανδία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η Φινλανδία προσπάθησε τις τελευταίες εβδομάδες να επιταχύνει την κατάσχεση ακινήτων ρωσικής ιδιοκτησίας, επικαλούμενη τον αγώνα των Ρώσων ιδιοκτητών να πληρώσουν τις δαπάνες και τους φόρους τους μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η φινλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να απλοποιήσει τους κανονισμούς σχετικά με την ενημέρωση των Ρώσων ιδιοκτητών, καθώς επί του παρόντος είναι παράνομη η εκδίωξη ιδιοκτητών για απλήρωτους λογαριασμούς, εάν δεν μπορεί να τους παραδοθεί επίσημη ειδοποίηση.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί