• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Ευρώπη διαπραγματεύεται και για την απόκτηση του ρωσικού εμβολίου SputnikV

Η Ευρώπη διαπραγματεύεται και για την απόκτηση του ρωσικού εμβολίου SputnikV

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαίωσε την Πέμπτη στο Sputnik ότι διεξάγονται συνομιλίες με τους παραγωγούς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Πράγματι, επικοινωνήσαμε με τους παραγωγούς και συζητάμε μαζί τους για περαιτέρω συνεργασία. Εάν και όταν ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση στους παραγωγούς, θα ενημερώσουμε τη λίστα στον ιστότοπό μας. Τα χρονοδιαγράμματα για την έγκριση εμβολίων είναι δύσκολο να προβλεφθούν» δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού Φαρμάκων.


Εν μέσω της πανδημίας, ο Οργανισμός Φαρμάκων της ΕΕ καθώς και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς στην Ευρώπη παρέχουν πόρους για να μειώσουν τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την αξιολόγηση και την έγκριση εμβολίων για τον κορονοϊό, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Παράλληλα, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

Δόσεις του Sputnik V έχουν ήδη παραδοθεί στην Ινδία, την Ουγγαρία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες για κλινικές δοκιμές. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεκάδες άλλες χώρες έχουν επίσης εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν ρωσικά εμβόλια για τον κορονοϊό.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)