• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Εθνική Δεξιά «έφαγε» την Μέρκελ – Αποχωρεί η αριστερόστροφη Καγκελάριος – Το el.gr γνώριζε από τον Φεβρουάριο

Η Εθνική Δεξιά «έφαγε» την Μέρκελ – Αποχωρεί η αριστερόστροφη Καγκελάριος – Το el.gr γνώριζε από τον Φεβρουάριο

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Έσση της Γερμανίας, σηματοδοτείται το τέλος εποχής της, Άνγκελα Μέρκελ.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Λίγες ώρες μετά την πανωλεθρία του κόμματος της, των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές του τοπικού κρατιδίου, η Γερμανίδα καγκελάριος έλαβε την απόφαση πως στο εσωκομματικό συνέδριο τον προσεχή Δεκέμβριο δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του CDU.

Επιθυμεί ωστόσο, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), να παραμείνει Καγκελάριος έως το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ δεν ενδιαφέρεται για ευρωπαϊκό πόστο.

Το ποσοστό 27% συνιστά το χειρότερο από το 1966.

Την πληροφορία επικείμενης αποχώρησης της Μερκέλ μετέφεραν κορυφαίες πηγές του κόμματος, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Είχαμε γράψει στις 9.2.2018:

Η νεολαία της συντηρητικής ένωσης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ απαίτησε σήμερα την ανανέωση της ένωσης και την προετοιμασία ενός διαδόχου!

Οι νέοι της Γερμανίας προειδοποίησαν μάλιστα ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μετά την επίτευξη μιας συμφωνίας συνασπισμού που συγκέντρωσε πολλές επικρίσεις.

Στο el.gr σας έχουμε έγκαιρα ενημερώσει, πως η συμφωνία Μέρκελ και σοσιαλδημοκρατών έγινε «με το ζόρι», καθώς ο εθνικοδεξιός πυρήνας του χριστιανοδημοκρατικούς κόμματος (CDU) ζητά επιστροφή στα δεξιά ιδεώδη, βασιζόμενος στο δόγμα Τραμπ «America First» της Εθνικής Δεξιάς, προσαρμοσμένο στα γερμανικά δεδομένα.

(…)

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται, ειδικά μετά τις πολιτικές της στο μεταναστευτικό, ως αριστερίζουσα πολιτικός. Είχε «ανδρωθεί» άλλωστε στο καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας (DDR).

Η δυσαρέσκεια είναι τόσο βαθιά, ώστε οι συνάδελφοί της στο κόμμα έχουν αρχίσει να συζητούν ακόμη και για το ποιος θα μπορούσε εν τέλει να την αντικαταστήσει.

(…)

Η κόντρα Νέας Τάξης (παγκοσμιοποίηση, ευρωπαϊκή ένωση) και Εθνικής Δεξιάς (ισχυρό κράτος-έθνος, διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης) «φούντωσε» για τα καλά!

Επομένως, η Μέρκελ τελικά αποχωρεί και σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη, προκειμένου το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα να αποκτήσει δεξιά κατεύθυνση σε αντίθεση με την αριστερόστροφη πολιτική, την οποία ακολουθούσε η Καγκελάριος και οδήγησε σε επιδείνωση του μεταναστευτικού στην Γερμανία και μείωση των ποσοστών του CDU με ταυτόχρονη ενίσχυση εκλογικών ποσοστών του εθνικοδεξιού «Εναλλακτική για την Γερμανία».

Το θέμα το είχαμε παρακολουθήσει από την αρχή και για το el.gr η απόφαση Μέρκελ δεν έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία».