Η εταιρία που φτιάχνει την Barbie, καταργεί 2.200 θέσεις εργασίας

Η αμερικανική παιχνιδοβιομηχανία Mattel, ιδιοκτήτρια της εμβληματικής κούκλας Barbie,

ανακοίνωσε την κατάργηση 2.200 θέσεων εργασίας παγκοσμίως μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που κατέγραφαν μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το μέτρο αυτό θα πλήξει 2.200 εργαζόμενους, δηλαδή το 22% του διοικητικού του προσωπικού, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα κατανεμηθεί γεωγραφικά η κατάργηση των θέσεων εργασίας. Σχεδόν 35.000 άνθρωποι, εκ των οποίων μεσάζοντες, εργάζονταν για τη Mattel στις 31 Δεκεμβρίου 2017, από τους οποίους 21.400 σε θέσεις παραγωγής, η πλειοψηφία των οποίων είναι εκτός των ΗΠΑ.

Η Mattel θα πουλήσει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής στο Μεξικό στο πλαίσιο ενός προγράμματος λιτότητας ώστε να εξοικονομήσει 650 εκατομμύρια δολάρια την προσεχή διετία.

Η Mattel που πλήττεται από την κρίση στα κλασικά παιχνίδια, δοκιμάζεται εδώ και μήνες από τη χρεοκοπία του διανομέα Toys «R» US, του μεγαλύτερου πελάτη της, ο οποίος διέθετε τα προϊόντά της στα καταστήματα του σε όλο τον κόσμο. Το 2016, ο Toys «R» είχε συμβάλει έτσι κατά 11% στις συνολικές πωλήσεις της Mattel. Τη στιγμή της χρεοκοπίας του, ο διανομέας ανακοίνωσε ότι οφείλει 135,64 εκατομμύρια δολάρια στην παιχνιδοβιομηχανία.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Ιουνίου, η Mattel κατέγραψε έλλειμμα 240,9 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι 56,1 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο το 2017.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 13,7% στα 840,7 εκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερος από τα 863,1 εκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Στη Γουόλ Στριτ η μετοχή της Mattel μειωνόταν κατά σχεδόν 9% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...