• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ενέργεια της Κίνας που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία-Άμεση ΑΠΑΝΤΗΣΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ενέργεια της Κίνας που προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία-Άμεση ΑΠΑΝΤΗΣΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εχθές Παρασκευή, η Κίνα, στο πλαίσιο του Εμπορικού Πολέμου με τις ΗΠΑ,

πήρε την απόφαση να επιβάλει νέους τελωνειακούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα. Η αξία τους φαίνεται να ξεπερνά τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα από τις ΗΠΑ μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, μικρά αεροσκάφη, αυτοκίνητα και αγρό πετρέλαιο. Οι εν λόγω δασμοί, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου για ορισμένα προϊόντα και στις 15 Δεκεμβρίου για κάποια άλλα.

Η απάντηση των ΗΠΑ δεν άργησε να έρθει. Ο Εθνικοδεξιός μεγιστάνας, έδωσε εντολή στις αμερικανικές εταιρείες να βρουν τρόπο, να διακόψουν άμεσα την παραγωγή τους στην Κίνα και να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν μπορεί να τις υποχρεώσει να κάνουν κάτι τέτοιο.

Το εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, απέρριψε την εντολή Τραμπ και κάλεσε ΗΠΑ και ΚΙΝΑ να καταλήξουν σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία.

Λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως η Κίνα δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, ως εκ τούτου, από την 1η Οκτωβρίου, οι δασμοί εισαγωγής, Κινεζικών προϊόντων, αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξάνονται από 25% στο 30%. Επίσης, η εισαγωγή των εναπομείναντων κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα αρχίσουν να φορολογούνται στο 15%, αντί για το 10% που ήταν σχεδιασμένο ως τώρα.

«Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες μας διατάσσονται δια του παρόντος να αρχίσουν να αναζητούν μια εναλλακτική αντί της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς των εταιρειών σας ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και την παραγωγή των προϊόντων σας στις ΗΠΑ» ανέφερε σε μια από τις αναρτήσεις του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Δεν χρειαζόμαστε την Κίνα και, ειλικρινά, θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτούς», σημείωσε.

«Δυστυχώς, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτρέψει στην Κίνα να έχει μέχρι σήμερα το πλεονέκτημα του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, γεγονός που έχει γίνει μια μεγάλη επιβάρυνση στον Αμερικανό φορολογούμενο», έγραψε ο Τραμπ στο twitter. «Ως πρόεδρος, δεν μπορώ άλλο να το επιτρέψω αυτό να συνεχίζει να συμβαίνει!», πρόσθεσε.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, ήταν να κλείσει η Wall Street με ισχυρές απώλειες, ενώ την ίδια στιγμή οι επενδυτές δηλώνουν πως φοβούνται μαι κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με αισθητά αποτελέσματα στην παγκόσμια οικονομία.

Κλείνοντας το παρόν άρθρο, να επισημάνουμε το εξής: Η Εθνική πολιτική που εφαρμόζει ο Τραμπ, ο οποίος στηρίζεται από την Εθνική Δεξιά, σαφώς και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τους αριστερούς προκατόχους του, που κατέστρεψαν την Αμερική. Ο Τραμπ δεν δέχεται να εκμεταλλεύονται τη χώρα του και είναι αποφασισμένος να το αλλάξει αυτό.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...