Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1672 δολάρια

Μικρή άνοδο παρουσίασαν οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί τις πρώτες απογευματινές ώρες στο 4,10% από 4,14% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Θετική για την αγορά ήταν το σημερινό ενημερωτικό σημείωμα του ESM, με το οποίο διαπιστώνεται ότι, μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα αποκαθίσταται ως εκδότης στην αγορά κρατικών ομολόγων. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, όμως, με το απόθεμα ασφαλείας (24 δισ. ευρώ περίπου) που θα διαθέτει, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η χώρα θα μπορεί να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1667 δολ. από το επίπεδο των 1,1704 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η αυξημένη αβεβαιότητα που προκαλουν οι εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο παγκόσμιο εμπόριο, εξαιτίας των προστατευιτικών μέτρων, επηρεάζουν αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμσιμα. Τα νέα αυτά δεδομένα αυτά, άλλωστε, δεν μπορεί να τα συνυπολογίσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις αποφάσεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, γεγονός που επεσήμανε και το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα Figaro.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,18%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,214%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,268%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,323% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,370%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1672 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu