Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1665 δολάρια

Συνεχίστηκε και σήμερα η άνοδος των τιμών των ελληνικών ομολόγων.

Η ανοδική τάση της αγοράς, την οποία ακολουθούν με μικρές διακυμάνσεις όλοι οι τίτλοι, ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της χώρας από τον οίκο Standard & Poors.

Μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε το 7ετές ομόλογο, του οποίου η απόδοση υποχώρησε στο κατώτατο επίπεδο (3,47%) από την ημέρα της έκδοσής του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην ΗΔΑΤ, o συνολικός όγκος των συναλλαγών έφθασε τα 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην ΗΔΑΤ έκλεισε στο 3,94% από 3,99% χθες.

Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,29%, υποχώρησε στο 3,65% από 3,69% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1652 δολ. από το επίπεδο των 1,1639 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι πιέσεις που δέχθηκε σήμερα το αμερικανικό νόμισμα αποδίδονται σε κλείσιμο επενδυτικών θέσεων, ενόψει της αυριανής αργίας στις ΗΠΑ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,181%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,216%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,270%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,321% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1665 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu