Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,1642 δολάρια

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα,

στη δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά την άνοδο που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες. Οι τιμές των περισσοτέρων τίτλων υποχώρησαν ελαφρώς με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να κινηθούν αυξητικά.

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν νωρίς το απόγευμα στο 3,96% από 3,94% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,30%, διαμορφώθηκε στο 3,66% από 3,65% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος μικρή υποχώρηση εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1646 δολ. από το επίπεδο των 1,1658 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Υποτονική η συναλλακτική κίνηση σήμερα εξαιτίας της αργίας των ΗΠΑ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας η δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Fed στις 12-13 Ιουνίου, όταν αποφασίστηκε η αύξηση των επιτοκίων. Επίσης, την Παρασκευή οι ΗΠΑ αναμένεται για πρώτη φορά οι ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας άνω των 34 δισ. δολαρίων. Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει με «αντίποινα» ανακοινώνοντας ότι θα επιβάλει από την πλευρά του ισόποσους δασμούς σε αμερικανικά αγροτικά προϊόντα και αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,182%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,215%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,271%, στο τρίμηνο στο -0,322% και, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1642 δολάρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu