• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Η δημοκρατία ζει στη Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αντιστράτηγο επειδή μοίρασε παραπάνω προμήθειες στο στρατό!

Η δημοκρατία ζει στη Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε αντιστράτηγο επειδή μοίρασε παραπάνω προμήθειες στο στρατό!

Μπορεί να έχει αναθεωρήσει σχετικά με τις πυρηνικές του φιλοδοξίες και την αδιαλλαξία του ως προς τον αμερικανικό επεκτατισμό, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραμένει ένας δυνάστης ηγέτης, όπως αποδεικνύουν ξεκάθαρα οι τελευταίες ειδήσεις που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του βορειοκορεατικού στρατού, ο Αντιστράτηγος Χιον Τζου-Σονγκ δέχτηκε στο κορμί του 90 σφαίρες από το εκτελεστικό απόσπασμα.

 

Ποιο ήταν το έγκλημα που έκανε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να διατάξει άμεσα την εκτέλεσή του; Είχε δώσει εντολή να μοιραστεί λίγο παραπάνω φαγητό στους στρατιώτες του που λιμοκτονούσαν, αλλά και περισσότερα καύσιμα από αυτά που τους αναλογούσαν.

Αυτό το μεγάλο «έγκλημα κατά του κόμματος και του λαού» (όπως ανέφερε το κατηγορητήριο) επισύρει θανατική ποινή στο κράτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, και η επιβολή του νόμου δεν «σηκώνει» εξαιρέσεις.

Τα επιπλέον τρόφιμα και καύσιμα είχαν διαμοιραστεί στους στρατιώτες που υπηρετούν στον Σταθμό Εκτόξευσης Δορυφόρων του Σοχαέ. Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για 1 τόνο καύσιμα, 580 κιλά ρύζι και 750 κιλά καλαμπόκι.

Ο αντιστράτηγος είχε δικαιολογήσει την απόφασή του λέγοντας ότι η προσέγγιση της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ σημαίνει «πως δεν χρειάζεται πια να υποφέρουμε και να πεινάμε για να φτιάχνουμε πυρηνικά όπλα», δήλωση που ερμηνεύτηκε κατόπιν από την ηγεσία του στρατού ως προδοτική.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu