Η δικαιοσύνη της πολιτείας της Γεωργίας αναστέλλει την ποινική διαδικασία εναντίον του Τραμπ

Το εφετείο της πολιτείας της Τζόρτζια ανέστειλε χθες, Τετάρτη, την ποινική διαδικασία εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και 14 συγκατηγορουμένων του για παράνομες απόπειρες ανατροπής των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020, έως ότου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για απομάκρυνση της εισαγγελέως.

Η απόφαση αυτή μεταθέτει ντε φάκτο στην επόμενη χρονιά τη διεξαγωγή δίκης για την υπόθεση αυτή, για την οποία καμία ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ο δικαστής στην υπόθεση αυτή, ο Σκοτ Μακάφι, απέρριψε τον Μάρτιο αίτημα απομάκρυνσης της εισαγγελέως Φάνι Γουίλις, αλλά αξίωσε αναδιοργάνωση της ομάδας της.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση. Το εφετείο της πολιτείας όρισε τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση αυτή στις 4 Οκτωβρίου, με την απόφασή του να μην αναμένεται να εκδοθεί πριν από το 2025.

Ο δικαστής είχε καταλήξει στο πόρισμα ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για «σύγκρουση συμφερόντων» σε σχέση με τη στενή σχέση της εισαγγελέως με έναν ανακριτή που είχε προσλάβει στην υπόθεση αυτή, τον Νέιθαν Γουέιντ.

Ωστόσο, επισημαίνοντας «εμφάνιση ανάρμοστης συμπεριφοράς» και καταγγέλλοντας «τεράστια έλλειψη κρίσης» από την πλευρά της εισαγγελέως, ο δικαστής αξίωσε την απομάκρυνση από την υπόθεση είτε της Φάνι Γουίλις και όλης της ομάδας της, είτε του Νέιθαν Γουέιντ. Αυτός υπέβαλε την παραίτησή του μερικές ώρες αργότερα.

Καθώς αντιμετωπίζει τέσσερις ξεχωριστές ποινικές υποθέσεις σε βάρος του, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου απέναντι στον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, προσπαθεί με τις πολλαπλές προσφυγές του να εκδικαστεί η υπόθεση το αργότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση μετά τις εκλογές.

απεμπε-απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί