• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η δικαίωση του el.gr: Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά το άρθρο μας

Η δικαίωση του el.gr: Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά το άρθρο μας

Μετά το άρθρο μας ««Ρελάνς Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη: «Φωτιές» από την Βαυαρία»», οι εξελίξεις στην Γερμανία είναι ραγδαίες,

γεγονός που αποδεικνύει πως το el.gr βρίσκεται πάντα πιο μπροστά από τα γεγονότα (διαβάστε ΕΔΩ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η Εθνική Δεξιά, η οποία στηρίζει, όπως γνωρίζεται και τον Τραμπ στις ΗΠΑ, προσπαθεί, μέσω των χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) -που βρίσκονται σε πολυετή συμπόρευση με το CDU (Χριστιανοδημοκράτες) της αριστερόστροφής Μέρκελ, να επιβάλλει την ατζέντα της ενάντια στην συνεχή έλευση μεταναστών στην Ευρώπη.

Η Bild κάνει λόγω «παθιασμένη» διαμάχη μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών με αιχμή το προσφυγικό.

Η αυστριακή «Die Presse», σύμφωνα με την Deutsche Welle, γράφει για ευρύτερες συνέπειες ενδεχόμενης κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας:

«Το ότι η Μέρκελ αποδέχθηκε 62 από τα 63 σημεία του σχεδίου Ζέεχοφερ για την προσφυγική πολιτική μάλλον εξέπληξε ακόμη και τον ίδιο. Εξαιτίας μόλις ενός σημείου -της απαγόρευσης εισόδου σε συγκεκριμένους πρόσφυγες- ο Ζέεχοφερ θέλει να παραιτηθεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία. […] Και αυτό, παρότι ο ίδιος έδειχνε κατανόηση στις διερευνητικές του 2017 για το ό,τι οι επαναπροωθήσεις δεν μπορούν να γίνουν έτσι απλά και ενώ η ίδια η Μέρκελ είπε χθες […] ότι και δικός της στόχος είναι ο περιορισμός της μετανάστευσης. Ωστόσο είναι πλέον αργά για να επικρατήσει η λογική, οι εξελίξεις ενδέχεται να προκαλέσουν κρίση όχι μόνον στη Γερμανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Την ίδια ώρα μέσα ενημέρωσης και αριστερόστροφα κόμματα στην Γερμανία κατηγορούν τους χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας ότι επιβάλλουν τον «Τραμπισμό», την πολιτική δηλαδή της Εθνικής Δεξιάς, στην Γερμανία, μετά από χρόνια, όπως αναφέρουν.

Άρα:

Το CSU της Βαυαρίας έχει την ίδια πολιτική με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς, όπως ΜΟΝΟ το el.gr σας ενημερώνει, η κόντρα στον πλανήτη δεν είναι μεταξύ χωρών αλλά μεταξύ δύο κορυφαίων ιδεολογικοπολιτικών μοντέλων:

  1. Νέα Τάξη (διεθνισμός, πολυπολιτισμικότητα, υπέρ μεταναστευτικών ισλαμικών ρευμάτων, παγκόσμια κυβέρνηση, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
  2. Εθνική Δεξιά (ισχυρό έθνος-κράτος, όχι σε άλλους «μετανάστες», Τραμπ και Πούτιν).

Μείνετε συντονισμένοι για την καλύτερη ενημέρωση σας!