• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η απίστευτη πρόκληση Τσαβούσογλου με την ημισέληνο και το φραστικό επεισόδιο με Έλληνα Ευρωβουλευτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απίστευτη πρόκληση Τσαβούσογλου με την ημισέληνο και το φραστικό επεισόδιο με Έλληνα Ευρωβουλευτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρ ομαδόν από μερίδα Ευρωβουλευτών.

Φραστικό επεισόδιο είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια της ομιλίας του δεύτερου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης στο CNN Greece, o Τούρκος υπουργός ήταν την Πέμπτη προσκεκλημένος της Επιτροπής και συμμετείχε στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ωστόσο, υπερέβη κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο της ομιλίας του, με αποτέλεσμα να μην γίνει διάλογος μεταξύ του υπουργού και των ευρωβουλευτών, όπως ήταν εξάλλου ο σκοπός της πρόσκλησής του, αλλά να κάνει ο κ. Τσαβούσογλου έναν μακροσκελή μονόλογο προκειμένου να μην επιτρέψει, όπως λέει ο κ. Ανδρουλάκης, στους ευρωβουλευτές να του απευθύνουν ερωτήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε επί σχεδόν 45 λεπτά, όταν ο συνήθης χρόνος για την πρωτολογία είναι πέντε και για την δευτερολογία τρία λεπτά.

Όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός αυτό, ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου του απάντησε προκλητικά: «Αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω τότε να φύγω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανταπαντήσει ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Τουρκικά προβοκάτσια με τη σημαία της Ε.Ε.!

Πέραν αυτού του επεισοδίου,σύμφωνα πάντα με το CNNGreece, στην αρχή της ομιλίας τού Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε στην μία οθόνη της αίθουσας -δίπλα σε εκείνη που εμφανιζόταν ο ίδιος- μία παραποιημένη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας τα αστέρια σχημάτιζαν την ημισέληνο, όπως στην τουρκική σημαία. Το γεγονός αυτό προκάλεσε επίσης αντιδράσεις.

Η δικαιολογία του κ. Τσαβούσογλου ότι αυτό είναι το έμβλημα που χρησιμοποιεί η Αγκυρα για την ενταξειακή της πορεία στην ΕΕ δεν έπεισε και τελικά η σημαία αποσύρθηκε!