• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γκανγκστερική ληστεία στην Κύπρο – Έδεσαν γυναίκα για να εκδικηθούν τον σύζυγο

Γκανγκστερική ληστεία στην Κύπρο – Έδεσαν γυναίκα για να εκδικηθούν τον σύζυγο

Λήστεψαν και έδεσαν γυναίκα για να εκδικηθούν –όπως φαίνεται– τον σύζυγό της ο οποίος, σύμφωνα με τους ληστές, διώχνει τους Γεωργιανούς από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, για τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019 συνελήφθη Σύρος, ο οποίος τέθηκε χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας υπό κράτηση για τρεις μέρες.

Το θύμα της ληστείας κατάγεται από την Αρμενία όπως και ο σύζυγός της, ενώ οι ληστές ήταν τρεις, οι οποίοι έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα με κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι ξεκλειδώνοντας την πόρτα με κλειδί.

Οι ληστές επιτέθηκαν στην παραπονούμενη και στη συνέχεια την ακινητοποίησαν. Ένας εξ αυτών μιλώντας της με σπαστά ρωσικά της είπε:

«Αν δεν φωνάξεις δεν θα σου κάνουμε κακό… για όλα φταίει ο σύζυγός σου που μας βγάζει όλους τους Γεωργιανούς έξω από την Κύπρο».

Στη συνέχεια οδήγησαν τη γυναίκα στο υπνοδωμάτιό της όπου την έδεσαν, της έκλεισαν τα μάτια και της απέσπασαν από τα δάκτυλα των χεριών της τέσσερα δακτυλίδια, δύο χρυσά και δύο ασημένια, καθώς και τρεις ασημένιες αλυσίδες από το χέρι της.

Όταν οι ληστές έφυγαν κατάφερε και απελευθερώθηκε από τα δεσμά της και τηλεφώνησε στον σύζυγό της, ο οποίος κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Οι δύο σύζυγοι διαπίστωσαν πως είχαν κλαπεί και άλλα κοσμήματα μεγάλης αξίας από το σπίτι.

Ο σύζυγος σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία εξέφρασε υποψίες εναντίον υπαλλήλου του που είχε απολυθεί αρχές του 2019 γιατί έκλεβε από το κατάστημα του παραπονούμενου.

Επίσης, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της οικείας του αναγνώρισε από τον τρόπο που περπατούσε έναν από τους τρεις ληστές ως φίλο του απολυθέντος υπαλλήλου του.

Στις 14 του μήνα πληροφοριοδότης της Αστυνομίας κατονόμασε έναν Σύρο για συμμετοχή στη ληστεία, ο οποίος ανακρίθηκε χωρίς να προκύψει κάτι εναντίον του.

Όμως οι ανακριτές πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και το γενετικό του υλικό, το οποίο συνδέθηκε αργότερα με το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο σπίτι των παραπονούμενων.

Για τη συμπλήρωση των ανακρίσεων η Αστυνομία θα ζητήσει διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και θα διενεργηθούν έρευνες για εντοπισμό της κλαπείσας περιουσίας και των άλλων δύο δραστών.

(φώτο: Pexels-πηγή: alldaynews.gr)