• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιαυτό δεν «κουνιέται» κανείς στον «σουλτάνο»; Η δήλωση Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο που εξοργίζει το πανελλήνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιαυτό δεν «κουνιέται» κανείς στον «σουλτάνο»; Η δήλωση Ερντογάν για Ελλάδα και Κύπρο που εξοργίζει το πανελλήνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά και την αρχή της επιχείρησης στη Βόρεια Συρία, η Τουρκία φαίνεται πως έχει αποθρασυνθεί πλήρως.

Σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, απείλησε την ΕΕ, λέγοντας πως «αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας (στη βόρεια Συρία) ως μια κίνηση κατάληψης, θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη».

Επίσης το ΥΠΕΞ της γείτονος, αναφερόμενο στην ανακοίνωση της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, όπου συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, δήλωσε πως «Δεν έχει κανένα νόημα και αξία, η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο της Αιγύπτου της Ελλάδας κι της Ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ: Κυπριακή Δημοκρατία) που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Κάϊρο.

Αυτό το ανακοινωθέν είναι άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας του διδύμου Ελλάδας/Ελληνοκυπρίων να εντάξουν τις χώρες της περιοχής στις παράνομες, μαξιμαλιστικές και μη συμβιβάσιμες πολιτικές τους», τονίζει το Τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία επομένως, κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο για…στήριξη της τρομοκρατίας!!! Οι ίδιοι έχουν εισβάλλει σε Κύπρο, Συρία και Ελλάδα (μέσω παράνομων μεταναστών) και κανείς από την ΕΕ και τους διεθνείς οργανισμούς δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να την σταματήσει.

Παράλληλα, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί αφότου ξεκίνησε η επίθεση της Τουρκίας εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων στη βορειανατολική Συρία.

«Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί, διαφεύγοντας από τους τομείς των συνόρων (με την Τουρκία), ιδιαίτερα από τις ζώνες του Ρας αλ-Αΐν και του Ντερμπασιγέ», ανέφερε το Παρατηρητήριο διευκρινίζοντας πως οι εκτοπισμένοι κατευθύνονται προς εδάφη που βρίσκονται ανατολικότερα, προς την πόλη Χασακέ.

Εκτός από τους εκτοπισμένους ανθρώπους, δεν είναι λίγοι και οι άμαχοι (στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί) που δολοφόνησαν οι Τούρκοι, όπως σας γράψαμε νωρίτερα σήμερα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν σήμερα ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 9 άμαχοι στη βορειοανατολική Συρία, από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας.

(φώτο: Eurokinissi)