• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατί άραγε;;; Ο Μακρόν έχει μεγαλύτερη απήχηση στην Αριστερά απ’ ότι στη Δεξιά

Γιατί άραγε;;; Ο Μακρόν έχει μεγαλύτερη απήχηση στην Αριστερά απ’ ότι στη Δεξιά

Ξεκίνησε από τους Σοσιαλιστές, εν συνεχεία ίδρυσε το προοδευτικό- κοινωνικά φιλελεύθερο κόμμα «La Republique en Marche» (Η Δημοκρατία Μπροστά) και,

λίγο πριν ολοκληρώσει την πρώτη του προεδρική θητεία στο Ελιζέ, ενώ κλείνει το… μάτι στη Δεξιά, τον στηρίζει περισσότερο η Αριστερά.

Λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έχει μεγαλύτερη απήχηση στην Αριστερά απ΄ ότι στη Δεξιά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

Τέσσερις στους δέκα Γάλλους ψηφοφόρους εγκρίνουν το έργο του προέδρου της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλη υποστήριξη από τους νέους και τους αριστερούς ψηφοφόρους.

Ψήφο εμπιστοσύνης από το 41%

Η δημοσκόπηση των ινστιτούτων «Ifop-Fiducial» για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match» και του ραδιοφωνικού σταθμού «Sud Radio» δείχνει ότι το 41% των Γάλλων δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μακρόν.

Το περίεργο είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει περισσότερο απήχηση στο χώρο της Αριστεράς. Το 41% όσων τον υποστηρίζουν, λένε ότι ανήκουν στην Αριστερά και το 35% στο χώρο της Δεξιάς. Στο κόμμα των Οικολόγων , η δημοτικότητα του Μακρόν αγγίζει το 53%
ενώ στο κόμμα του «Η Δημοκρατία Μπροστά», φθάνει μόλις το 35%.

(Πηγή: protothema – φωτο: eurokinissi)