Για «μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» το 2030 μιλάει τώρα ο Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε τα εξής:

Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία. Σύμφωνα με την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, δεν βλέπουμε ότι η Ρωσία θέλει να σταματήσει.

Το πρόβλημα είναι, κοιτάζοντας την αμυντική στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας, βλέπουμε ότι αυξάνουν την παραγωγή τους. Και η εκτίμησή μας είναι ότι θέλουν να συνεχίσουν αυτόν τον πόλεμο.

Πιστεύουμε ότι αν ασκήσουμε μεγάλη πίεση, οι Ρώσοι θα χρειαστούν μια παύση. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι θέλουν έναν μεγάλο πόλεμο και ετοιμάζονται το 2029 ή το 2030 – σε αυτή την χρονική περίοδο – να ξεκινήσουν έναν τόσο μεγάλο πόλεμο. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το βλέπουμε αυτό σαν μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση.

Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε πώς να τους σταματήσουμε τώρα στην Ουκρανία. Αλλά και να κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε τις δυνατότητές τους. Όχι για να τους δώσουμε χρήματα, τα οποία μπορούν ακόμα να πάρουν από την ενέργεια. Και όχι για να τους δώσουμε όπλα. Αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα που πρέπει να σκεφτούμε.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί