δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.
«Η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση έγινε μετά από μια σειρά επικίνδυνων προκλήσεων εκ μέρους του Ιράν», ανέφερε ο Μάας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο περιορισμός της έντασης στην περιοχή «δεν καθίσταται ευκολότερος» μετά από αυτήν την εξέλιξη.
Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι ο στόχος πλέον είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση σε όλη τη Μέση Ανατολή.
«Χρησιμοποιούμε τους διπλωματικούς διαύλους μας με το Ιράν και άλλες χώρες της περιοχής. Από το πρωί, είμαστε σε στενή επαφή με τους Βρετανούς και Γάλλους εταίρους μας και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το πώς θα μπορούσαμε να εργαστούμε καλύτερα για να ηρεμήσει η κατάσταση».
Ο Μάας είπε επίσης ότι έχει μιλήσει για τις εξελίξεις με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχάροβα σε Τραμπ: Τι εννοείς “δεν πέθανε κανείς”; Οι Βενεζουελάνοι δεν είναι άνθρωποι;
- Μαξίμου: «Έξι μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα»
- Η Μόσχα επιβεβαιώνει την κατάληψη ρωσικού δεξαμενόπλοιου από τις ΗΠΑ: «Χάσαμε επαφή»
- Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική έρευνα για τον 17χρονο που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
- Καταιγισμός! Δεύτερο πλοίο κατέλαβαν οι αμερικανικές δυνάμεις – Το συνδέουν με Κίνα και Ρωσία, vid
- Έρευνα της ΕΛΑΣ για βίντεο που δείχνει γυναίκα αστυνομικό να πυροβολεί σε γλέντι
- Ο Ζελένσκι θέλει… κι άλλη συνάντηση με τον Τραμπ
- Ποιός πόλεμος; Δείτε εικόνες από χειμερινά θέρετρα της Ουκρανίας, vid
- Αμερικανικές δυνάμεις κατέλαβαν ρωσικό πετρελαιοφόρο στον Ατλαντικό! ΦΩΤΟ
- Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδει την έδρα του ο Φαραντούρης, vid









