Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Ο Πούτιν σκέφτεται μόνον πώς θα καταστρέψει την Ουκρανία

Ξεσπάθωσε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Πορτογάλο ομόλογό της στη Λισσαβόνα.

Αφού σημείωσε πως η παραμικρή διστακτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενίσχυση και τον εξοπλισμό της Ουκρανίας θα ήταν «μάνα εξ ουρανού» για τον Πούτιν, η Αναλένα Μπέρμποκ σημείωσε πως το μοναδικό που απασχολεί τον Ρώσο πρόεδρο είναι το πώς θα καταστρέψει την Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του πέρα από την καταστροφή της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά η Μπέρμποκ.

Τόνισε ακόμη πως η στάση του Πούτιν είναι ο λόγος για τον οποίο «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την αποστολή όπλων ώστε η Ουκρανία να είναι σε θέση να υπερασπισθεί τον εαυτό της και να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Γερμανία αναζητεί περαιτέρω τρόπους για να βοηθήσει την Ουκρανία, τον λαό και τις υποδομές, προειδοποιώντας ότι το παραμικρό κενό στην αποφασιστικότητα της Ευρώπης για το θέμα αυτό θα είναι δώρο εξ ουρανού για την Μόσχα.

«Και αυτήν την χρονιά, οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ευρωπαϊκή ενότητα που μας έκανε ισχυρούς την περασμένη χρονιά», είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών στο πλευρό του Πορτογάλου ομολόγου της.

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί