• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γερμανία: Συναγερμός σε 14 αεροδρόμια από πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης αυτοκτονίας

Γερμανία: Συναγερμός σε 14 αεροδρόμια από πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης αυτοκτονίας

Το ενδεχόμενο να βρίσκεται ο σχεδιασμός τρομοκρατικής ενέργειας πίσω από τις ύποπτες κινήσεις ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης που εντοπίστηκαν νωρίτερα, αφήνουν ανοιχτό οι Αρχές της Γερμανίας. Αυτό μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στις αντίστοιχες γερμανικές.

 

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης εντοπίστηκαν ύποπτοι να παρακολουθούν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης, ενώ τουλάχιστον ο ένας από αυτούς θεωρείται επικίνδυνος ισλαμιστής.

Η Αστυνομία αναζητεί συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο, πατέρας και γιος, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ήδη την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν από τη γαλλική Αστυνομία να φωτογραφίζουν τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι. Η ταυτοποίησή τους έγινε μέσω των καμερών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρμόδιοι για τις έρευνες, Εισαγγελία της Στουτγάρδης και Αστυνομία του Ρόιτλινγκεν, δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, σύμφωνα ωστόσο με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, βάσει των οποίων σχεδιάζεται επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο της περιοχής των γερμανογαλλικών συνόρων.

Μάλιστα, οι μαροκινές υπηρεσίες έδωσαν και ονόματα των υπόπτων, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών που παρακολουθούσαν τα αεροδρόμια στο Παρίσι και στην Στουτγάρδη. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους.

Τα στοιχεία των Μαροκινών περιλάμβαναν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ τεσσάρων ατόμων: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, οι αδελφοί μου και εγώ είμαστε εδώ για να τους καταπολεμήσουμε […] Θα είμαι μόνος μου;», ρωτούσε ο ένας, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είμαστε περισσότεροι».

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί προληπτικά και στα αεροδρόμια του Φρίντρισχάφεν, της Καρλσρούης και του Μάνχαϊμ που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Bild η ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση που αφορά και τα 14 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας.