• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γερμανία: Πως η κρίση του κορωνοϊού «ανασταίνει» δημοσκοπικά την παράταξη της Α.Μέρκελ

Γερμανία: Πως η κρίση του κορωνοϊού «ανασταίνει» δημοσκοπικά την παράταξη της Α.Μέρκελ

Οι Γερμανοί πιστώνουν στην Καγκελάριο τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε στην κρίση του κορωνοϊού.

Η δημοτικότητα των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ έχει αυξηθεί στην κοινή γνώμη χάρη στη διαχείριση από την κυβέρνηση της κρίσης του κορονοϊού, καθώς σημερινή δημοσκόπηση δείχνει αύξηση της δημοτικότητάς τους στο υψηλότερο επίπεδο από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, στους οποίους βρίσκεται σε εξέλιξη κούρσα για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας τους, και το βαυαρικό αδελφό κόμμα τους, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), καταγράφουν αύξηση 4 μονάδων από την περασμένη εβδομάδα και βρίσκονται στο 36%, σε σύγκριση με το 32,9% που είχαν επιτύχει στις εκλογές του 2017.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό σημείωσαν άνοδο κατά 1 μονάδα φθάνοντας στο 16%, ενώ οι Πράσινοι, οι οποίοι είχαν καταγράψει αύξηση πέρυσι εξαιτίας των φόβων για την κλιματική αλλαγή, σημείωσαν πτώση 3 μονάδων, στο 17%.

“Η κρίση του κορονοϊού έχει οδηγήσει σ’ ένα είδος αναγέννησης, τουλάχιστον όσον αφορά τα δύο κύρια παραδοσιακά κόμματα”, δήλωσε ο επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ, ο οποίος επικαλέσθηκε ως λόγο γι’ αυτό το γεγονός το ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επικεντρώθηκαν στην επίλυση του προβλήματος του κορονοϊού και έβαλαν πίσω τους τις εσωτερικές διενέξεις τους.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι 40% των Γερμανών είναι πεπεισμένοι πως το συντηρητικό μπλοκ μπορεί καλύτερα απ’ όλους να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα της χώρας. Πρόκειται για αύξηση κατά 12 μονάδες σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα.

(φωτο:eurokinissi)