Γερμανία: Ποινή φυλάκισης για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας σε απόστρατο αξιωματικό της Bundeswehr

Σε φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε ο απόστρατος λοχαγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Τόμας Χ., ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο 54χρονος απόστρατος αξιωματικός της Bundeswehr ομολόγησε ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου ότι κατασκόπευε την υπηρεσία του, το γραφείο προμηθειών της μονάδας U5.1, από το οποίο γίνεται η διαχείριση του «ηλεκτρονικού πολέμου» και ο σχεδιασμός των αντίμετρων σε αυτόν.

Ως κίνητρο, ο Τόμας Χ. ανέφερε τον «φόβο για ενδεχόμενη πυρηνική κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία». Δήλωσε μάλιστα ότι είχε ως στόχο να εξασφαλίσει την οικογένειά του για την περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην αξιωματικός είχε έρθει σε επαφή «πολλές φορές» από τον Μάιο του 2023 με την ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και με το ρωσικό προξενείο στην Βόνη, «προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ρώσους αξιωματούχους και διαβίβαζε πληροφορίες σε ρωσική μυστική υπηρεσία».

Η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας και η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος διαπίστωσαν άμεσα την δράση του και ο Τόμας Χ. συνελήφθη τον Αύγουστο του 2023.

απεμπε – φωτο:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί