• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γερμανία: Ο πρόεδρος της Διάσκεψης Ευρωπαίων Ραβίνων Πινχάς Γκόλντσμιτ προειδοποιεί ότι η άνοδος της άκρας δεξιάς εγείρει κινδύνους

Γερμανία: Ο πρόεδρος της Διάσκεψης Ευρωπαίων Ραβίνων Πινχάς Γκόλντσμιτ προειδοποιεί ότι η άνοδος της άκρας δεξιάς εγείρει κινδύνους

Ο ραβίνος Πινχάς Γκόλντσμιτ, ο πρόεδρος της Διάσκεψης Ευρωπαίων Ραβίνων, προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές ενδέχεται να είναι καθοριστικές για την εβραϊκή κοινότητα της Γηραιάς Ηπείρου.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, ο Γκόλντσμιτ εξήγησε ότι ο αυξανόμενος αντισημιτισμός, ο εξτρεμισμός της άκρας δεξιάς και η επιβολή περιορισμών στη θρησκευτική ελευθερία κάνουν την κατάσταση πολύ πιο δύσκολη για τους εβραίους της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη διατρέχει τον κίνδυνο να ξεχάσει πόσο φρικιαστικοί ήταν οι πόλεμοι [σ.σ. ο Α΄ και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος] και πόσα πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχασαν τη ζωή τους», τόνισε.

Εάν ενισχυθούν δυνάμεις που δεν πιστεύουν στο μέλλον της ενωμένης Ευρώπης στις ευρωεκλογές αυτού του μήνα, θα υπάρξουν «μεγάλοι κίνδυνοι τόσο για την ίδια την Ευρώπη, όσο και για την εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

(φώτο: Pexels)