Γερμανία: «Η ψηφιακή τεχνολογία θα βοηθήσει την ΕΚΤ»

Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και να βοηθήσει την ΕΚΤ στον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann.

 

Κόντρα στις ανησυχίες ότι η αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογική καινοτομία ενδέχεται να πλήξει τον πληθωρισμό και ίσως απαιτήσει υψηλότερους στόχους για την αύξηση των τιμών προκειμένου να αποτρέψει την υπερ-εξάρτηση των κεντρικών τραπεζών από τη μη συμβατική πολιτική, ο Weidmann υποστήριξε ότι οι φιλοαναπτυξιακές πολιτικές και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι η καλύτερη απάντηση για τη στήριξη των οικονομικών προοπτικών.

“Υπάρχουν πολλά σημεία εκκίνηση σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο” είπε στο πλαίσιο ομιλίας του στο Freiburg της Γερμανίας.

“Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία: με βελτιωμένες επιλογές εκπαίδευσης, τη διεύρυνση των ψηφιακών υποδομών, την αυξημένη κυβερνο-ασφάλεια και το εκσυγχρονισμένο νομικό πλαίσιο. Για την Ευρώπη, ήρθε η ώρα να δώσει τέλος στην ψηφιακή τοπική αγορά”.

(capital)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu