• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Γερμανία: Αποφεύχθηκε η οριστική ρήξη στην κυβέρνηση – «Ναι» από την Α. Μέρκελ στο τελεσίγραφο Ζέεχοφερ

Γερμανία: Αποφεύχθηκε η οριστική ρήξη στην κυβέρνηση – «Ναι» από την Α. Μέρκελ στο τελεσίγραφο Ζέεχοφερ

Για ακόμη μία φορά αποφεύχθηκε το «διαζύγιο» δύο εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων στο «μεγάλο συνασπισμό» στη Γερμανία, των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών. Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ναι στη διορία του Βαυαρού εταίρου της να βρεθεί μία λύση μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ έδωσε διορία στην καγκελάριο της Γερμανίας δύο εβδομάδες να επιτύχει μία ευρωπαική συμφωνία που θα διευκολύνει την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πρώτης καταγραφής τους.

Με σοβαρό ύφος, φορώντας κόκκινο σακάκι, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι έχει την υποστήριξη από το κόμμα της,τους Χριστιανοδημοκράτες.

«Για τις διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, χρειαζόταν «μια αποτελεσματική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και μια ισχυρή διαπραγματευτική εντολή» τόνισε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Αν κρίνουμε από το ύφος της η σιδηρά κυρία της ΓΕρμανίας πέρασε δύσκολες ώρες.

«Την 1η Ιουλίου θα συζητηθεί η διαπραγμάτευση των αποτελεσμάτων σε ότι αφορά το θέμα του προσφυγικού και θα αποφασιστεί υπό το πρίσμα των επιτευγμάτων».

Σχετικά με τη διαμάχη στους κόλπους της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης η Μέρκελ είπε: «Νομίζω ότι αξίζει να συνεχιστεί η συνεργασία των Χριστιανοκοινωνιστών με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU)».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Μόναχο ο Χορστ Ζεεχόφερ,υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών,υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Συνολικά, τα πάντα ψηφίστηκαν με πλήρη ομοφωνία. Ψηφίσαμε κάθε σημείο του μεταναστευτικού σχεδίου χωριστά.Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη αντίθεσης».

Ο ηγέτης του Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) πρόσθεσε επίσης ότι σχεδόν όλα τα σημεία του μεταναστευτικού σχεδίου έγιναν αποδεκτά από το κόμμα της Μέρκελ.
«Είμαι ευτυχής που από σήμερα τα 62,5 σημεία από τα 63 σημεία του μεταναστευτικού σχεδίου γίνονται αποδεκτά από το κόμμα της Μέρκελ , τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU)».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu