• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Γερμανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο αλλοδαπός βασικός ύποπτος για την δολοφονία Γερμανού – Φόβοι για νέα επεισόδια από ακροδεξιούς

Γερμανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο αλλοδαπός βασικός ύποπτος για την δολοφονία Γερμανού – Φόβοι για νέα επεισόδια από ακροδεξιούς

Ένας 22χρονος Ιρακινός που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία, στα τέλη Αυγούστου, ενός Κουβανογερμανού στην πόλη Κέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, ανακοίνωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.

 

Η δολοφονία του 35χρονου ξυλουργού Ντάνιελ Χίλινγκ στάθηκε αφορμή για βίαιες διαδηλώσεις της ακροδεξιάς κατά των μεταναστών στην πόλη αυτή.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ίνγκριντ Μπούργχαρτ, διευκρίνισε ότι ένας Σύρος που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το ίδιο αδίκημα παραμένει υπό κράτηση, ενώ καταζητείται ένα τρίτο άτομο, ένας άλλος Ιρακινός, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση.

Ο δικηγόρος του νεαρού Ιρακινού, Ούλριχ Ντοστ-Ρόξιν χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε γερμανικό δικαστήριο, τονίζοντας ότι ο πελάτης του «κρατήθηκε επί περισσότερες από τρεις εβδομάδες» χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του.

Ο Χίλιγκ δολοφονήθηκε τη νύχτα της 26ης Αυγούστου στο Κέμνιτς και η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε πολύ γρήγορα ότι συνέλαβε δύο υπόπτους, τον Ιρακινό Γιούσεφ Α. και έναν Σύρο συνεργό του που ήταν παρόντες στον τόπο του εγκλήματος.

Λίγες ώρες αργότερα ακροδεξιοί  οργάνωσαν μια πρώτη διαδήλωση στο Κέμνιτς. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και η ίδια η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έκαναν στη συνέχεια λόγο για «μαζικές καταδιώξεις» αλλοδαπών στην πόλη.

«Η αστυνομία βρήκε ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος του θύματος. Αλλά δεν είχε τα δακτυλικά αποτυπώματα του πελάτη μου» ανέφερε επίσης ο δικηγόρος.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του Ιρακινού στο μαχαίρι, αλλά διευκρίνισε ότι ένα δεύτερο μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στον φόνο δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα. «Κανένας μάρτυρας δεν τον είδε να μαχαιρώνει», τόνισε.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu